In het Webvalue CMS vindt u bij elke pagina een veld om de ‘slug’ aan te passen, maar wat doet dat precies en waarom is het belangrijk?

De slug is een deel van een URL; het gedeelte wat na uw domeinnaam komt:

https://www.webvalue.nl/diensten

Het laatste deel van deze URL “/diensten” is de slug.

Deze slug wordt automatisch gegenereerd aan de hand van de pagina titel. Speciale karakters zoals ampersands en vraagtekens worden weggehaald, alle karakters worden omgezet naar kleine letters en spaties worden vervangend met koppelstreepjes.

wat is een slug

Zo kunt u bijvoorbeeld een contactpagina hebben met de volgende pagina titel:

  • Pagina titel: Contact- & Adresgegevens
  • Gegeneerde slug: /contact-adresgegevens

Deze slug kunt u vervolgens weer wijzigingen bijvoorbeeld het simpelere “/contact”. Dat staat weer mooier op uw visitekaartjes en is telefonisch makkelijker te zeggen!

Wat zijn de SEO voordelen van een slug?

Korte en omschrijvende URLs zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers het meest vriendelijk. Aangezien URLs ook een kleine ranking factor in Google zijn is het verstandig om een korte, omschrijvende, slug te plaatsen met het belangrijkste zoekwoord van de pagina waar mogelijk.

Aanbeloven is om de URLs waar mogelijk onder de 75 karakters te houden (dat is inclusief uw domeinnaam).

Kan je een slug aanpassen als een pagina al online staat?

Ja dat is geen probleem. In het Webvalue CMS wordt automatisch de oude URL doorgestuurd naar de nieuwe middels een 301 redirect. Controleer wel of er op andere plekken op uw website nog gelinkt wordt naar de oude URL; het beste is om dit aan te passen naar de nieuwe URL.

Goede slugs belangrijk voor uw gebruikers en voor zoekmachines. Kijk dus goed bij het aanmaken van een nieuwe pagina of deze optimaal is!

Wilt u een nieuw project starten of een vrijblijvend oriƫnterend gesprek?
Uw gegevens
Contact info
vraag of opmerking